Keresés ebben a blogban

Oldalak

2010. március 18., csütörtök

Szüzpecsenye őnnepi asztalra

Valami különlegességre vágysz? Amit nem mindennap lehet elkészíteni? Vagy nem mindennapi módon? Akkor hasítsd le a karajról a szűzpecsenyét, szedj két marok spenótot, és hajrá!
Hozzávalók:
- 1 db szűzpecsenye,
- 1 mirelit leveles tészta,
- 1 csomag mirelit spenótlevél,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 1 csomag szeletelt bacon,
- 1 tojás,
- 1 csapott evőkanálnyi sertéssült fűszer,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 0.5 dl olaj a sütéshez

A megtisztított szűzpecsenyét sertéssült fűszerkeverékkel jól bedörzsölöd, serpenyőben olajat hevítek, a hús minden oldalát gyorsan átsütöd, kiemeled belőle. Nyújtsd ki a leveles tésztát, egyenletesen borítsd be baconszalonnával, keverőtálba fűszerezd be a lecsöpögtetett spenótleveleket. Egyenletesen kend be a szalonnát vele. A nedvességtől függően szórj rá 1-2 kanál zsemlemorzsát. Helyezd a húst a spenótra, tekerd fel, mint a rétest. Egy felvert tojással kend be a tészta tetejét, szúrkáld meg, hogy a gőzök eltávolodjanak. Cirka 40 perc a sütőben 180-200 fokon. 10 perc állás után óvatosan szeletelhető. Pecsenyelével tálald.
Köret: rizi-bizi, sonkás vagy gombás rizs, angolos zöldköret.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése