Hozzávalók:
- egy avokádó,
- majonéz,
- kis marék durvára darált vagy apróra vágott dióbél,
- kevés lime vagy citrom leve,
- 1 csipet bors,
- só,
- 1 KK porcukor,
- 1 gerezd fokhagyma,
- fél fej apróra vágott lilahagyma,
- fél dl száraz fehér bor,
- majonéz,
- kis marék durvára darált vagy apróra vágott dióbél,
- kevés lime vagy citrom leve,
- 1 csipet bors,
- só,
- 1 KK porcukor,
- 1 gerezd fokhagyma,
- fél fej apróra vágott lilahagyma,
- fél dl száraz fehér bor,
Végy egy avokádót, vágd hosszában kétfelé. Vedd ki a magot belőle. Karalábévájó vagy kiskanál segítségével vájd ki a gyömölcshúst. Adj hozzá annyi majonézt, amennyi a gyümölcs húsa. Tedd bele a borsot, sót, porcukrot, zúzott fokhagymát, a fehér bort és botmixerrel pürésítsd. Ezután keverd el a diót és a lilahagymát a krémben.
A krémet töltsd bele a kivájt gyümölcshéjba, így tálald pirítóssal (toast kenyér).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése