- 20 dkg gorgozola sajt (ha nem lelsz, valamilyen kék sajtot, pl. Castello, Rokfort válassz),
- só, bors ízlés szerint,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 dl húslé,
- 1 dl tejszín,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 kávéskanál petrezselyem,
- só, bors ízlés szerint,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 dl húslé,
- 1 dl tejszín,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 kávéskanál petrezselyem,
Rakd fel a húslevet főni, nagy lyukú reszelőn nyomd bele a sajtot, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Forrald, amíg a sajt el nem olvad. Ezután tejszínes, lisztes habarással sűrítsd be. Szórd meg a végén petrezselyemmel. Gyorsan elkészíthető mártás, max. 10 perc alatt tálalásra kész étel.
Töltött tésztához, spagettihez, natursülthöz, grillezett zöldséghez kitűnő szósz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése