Keresés ebben a blogban

Oldalak

2010. március 18., csütörtök

Hal filézése




A megtisztított halat hasával fordítsd magad felé. A fejvégénél, a gerinc mellett kezd el hosszanti irányban bevágni. Ne félj tőle, a csontok fogják mutatni, merre haladj tovább. Ha két ujjaddal belenyúlsz a hal szemgödreibe alulról, felülről, nem fog csúszkálni a hal.





A gerinc mellett fejétől a farkáig vágd végig.






A fej végén a kopoltyú mellett, szintén vágd be a hasa aljáig.








A kés hegyével keresd meg a bordacsontokat. Egyenletes húzásokkal a borda mellett kezd el lefejteni a húsokat róla. Bal kezeddel stabilizáld a halat, hogy ne csúszkáljon.





Ha a bordák mellett haladsz, ilyen könnyen le tudod fejteni róla a húst.







A halfiléről vádg le a felesleges haluszonyokat.







A halfilét keresztben irdald be, hogy az apró szálkákat átvágd. Ennek jelentősége: sütés, vagy főzés után a fogyasztáskor nem akad a torkodon az esetleges szálka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése