A megtisztított halat hasával fordítsd magad felé. A fejvégénél, a gerinc mellett kezd el hosszanti irányban bevágni. Ne félj tőle, a csontok fogják mutatni, merre haladj tovább. Ha két ujjaddal belenyúlsz a hal szemgödreibe alulról, felülről, nem fog csúszkálni a hal.
A gerinc mellett fejétől a farkáig vágd végig.
A fej végén a kopoltyú mellett, szintén vágd be a hasa aljáig.
A kés hegyével keresd meg a bordacsontokat. Egyenletes húzásokkal a borda mellett kezd el lefejteni a húsokat róla. Bal kezeddel stabilizáld a halat, hogy ne csúszkáljon.
Ha a bordák mellett haladsz, ilyen könnyen le tudod fejteni róla a húst.
A halfiléről vádg le a felesleges haluszonyokat.
A halfilét keresztben irdald be, hogy az apró szálkákat átvágd. Ennek jelentősége: sütés, vagy főzés után a fogyasztáskor nem akad a torkodon az esetleges szálka.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése