Taksár Ferenc receptje
I. helyezést ért el a Leroy Cafe Campona és a Herrludwig's Gasztrokalauz által 2010-ben meghirdetett receptversenyen.
Jutalma a Leroy Cafe Campona felajánlása: 25.000 forint értékű Vorcher (étkezési utalvány)
A versenyző éppen a tiszai árvíznél
tette a dolgát az eredményhirdetés idején,
ezért nem vett részt a díjátadáson.
Hozzávalók:
4 vastagabb pácolt őzhús szelet (comb)
12 db aszalt szilva
1 dl tejszín
2 dl édes bor
1 evőkanál étkezési keményítő
só
bors
paprika
bazsalikom
olaj
pácléhez
1,5 l víz
1 dl ecet
1 kis fej vöröshagyma
2 mogyoróhagyma
2 babérlevél
csipet kakukkfű
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1/2 fej zeller
pár db fenyőmag, összezúzva
6-7 db egész bors
szegfűszeg
só
citromhéj
Elkészítési javaslat:
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.
A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.
Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.
Páclé készítése:
A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése