Briz Balázs receptje
II. helyezést ért el a Leroy Cafe Campona és a Herrludwig's Gasztrokalauz által 2010-ben meghirdetett receptversenyen.
Jutalma az Alaska's Gold Campona felajánlása:
értékes karóra
Hozzávalók: - 20 dkg Lazactörzs, - Citromlé, - Só, - Durvára tört rózsabors, - Besamel (fél adag), - 1 nagy Brokkoli, - 5 dkg Füstölt Sajt, - Olaj a sütéshez, de lehet grillezni is, Elkészítem a Besamelt. A Brokkolit sós vízben puhára főzöm. Hozzáadom a Besamelhez, aztán botmixerrel pürésítem, majd a reszelt Füstölt sajtot belekeverem. A Lazacot borsozom, meglocsolom Citromlével, és elősütöm. Először a bőrével lefelé pár percig, majd a másik oldalát nagyon rövid ideig. Ráhelyzem sütőlapra bőrével lefelé a Lazacokat, a tetejét beborítom Brokkolis Besamelkrémmel. A sütőt beállítom felül sütésre, vagy grillezésre, és kb. 5-7 percig sütöm. Tálalható salátaágyon, friss, párolt zöldségekkel, vajas burgonyával, rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése