Keresés ebben a blogban

Oldalak

2010. június 20., vasárnap

Pasik kedvence recept

Vankó Ilona receptje
III. helyezést ért el a Leroy Cafe Campona és a Herrludwig's Gasztrokalauz által 2010-ben meghirdetett receptversenyen.
Jutalma a SpiceHouse Fűszerház felajánlása: 10.000 forint értékű fűszercsomagja


Egy nagyon finom igen laktató , nem utolsósorban látványos- talán kicsit előétel, talán kicsit főétel.
Felvágva nagyon látványos a három szines csík- piros- fehér-zöld.
 
Hozzávalók l6 szelethez.
 
1 csomag fagyasztott leveles tészta (4o dkg)
1 tojás
 
Töltelékhez:
1 kg tehéntúró. 10 dkg vaj
20 dkg tejszínes krémsajt 2 tojássárgája
2 evőkanál mustár, 1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, só
őrölt bors
1 evőkanál paradicsompüré, 1 kiskanál pirospaprika
1 húsos paradicsompaprika, 2 ek apróra vágott petrezselyem, metélőhagyma, kis zellerzöld
 
Díszítéshez:
vékony lapocskákra vágott mandula (v. durvára tört mogyoró)
16 szem  konzerv gyöngyhagyma (el is hagyható) l6 kis szelet füstölt sonka ( gépsonka)
1 paradicsompaprika, tészta nyújtásához liszt.
 
Elkészítés:
A kiengedett leveles tésztából 3 kerek lapot nyújtunk, (26 cm-es tortaforma).kőrbevágjuk.
Tepsiben mindhárom lapot tojással megkenjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és rózsaszinűre sütjük.
(kb. 180 fokon 1o-l2 perc)
A túrót áttörjük a puha vajjal, krémsajttal, a tojások sárgájával, és a mustárral jól kikeverjük.Az apróra vágott vöröshagymát, és préselt fokhagymát beledolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet 3 részre osztjuk.
 
Első rész: 1 adag túrókrém, paradicsompüré, pirospaprika, apróra vágott paradicsompaprikával ízesítjük- így pirosra szinezzük.
 
Második rész: 1 adag túrókrém- a zöld hozzávalókkal (petrezselyem, metélőhagyma, zellerlevél) zőldre szinezzük.
 
Harmadik rész: fehéren hagyjuk.
 
Összeállítás:
Az egyik lapot tányérra téve, megkenjük a piros krémmel, erre megint tésztalap, jön a zöld túrókrém, megint tészta.A tészta tetejét és oldalát a fehér krémmel megkenjük.Oldalát sűrűn beborítjuk mandulával.
A tetején  a szeleteket késsel bejelőljük. Hidegre tesszük. Akár egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap kreativitásunk szerint díszitjük, tormakrémmel töltött sonkatekercset,  gyöngyhagymát, paradicsompaprikából kivágott virágot teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése