Keresés ebben a blogban

Oldalak

2010. április 13., kedd

Spárga

Variációk szóló spárgára

Hozzávalók: 
- 30 dkg spárga,
A spárga elkészítése:
hámozd meg a spárgát a fotó alapján.

A meghámozott spárgához készíts főzővizet, ami bőven ellepi a csirágokat, a vízbe rakjál 5 dkg cukrot, 1 fél citromot, negyed mokkáskanálnyi sót, egy fél zsemlét (kifli, szelet fehér kenyér), tedd bele ebbe a forró vízbe a spárgákat. A csirág vastagságától függően 10-15 percig főzd, amíg ropogóssá, de nem túl puhává válik. Tálalásig ebbe a főzővízben tárold. Tálaláskor emeld ki szűrőlapáttal, helyzed tányérra, és ízesítsd az alábbi módozatokon.


Spárga lengyelesen
Helyezd a spárgákat tányérra (adagonként 6-8 darab), szórd meg vajon pirított zsemlemozsával, apróra vágott főtt tojással, majd locsold meg olvasztott vajjal.

Csirág (spárga) sonkával vagy virslivel
Helyezd tányérra a spárgákat (6-8 db), vond be hollandi vagy béarni mártással, a tetejére helyezz sült sonkát, vagy virslit, netán bármi mást, amit szeretsz. Újburgonyával tálalva - egyenesen tökéletes.


Spárga háziasan
Ugyan a gourmanok és a hozzáértők szerint csak az elsőző párosítás nyerő, de próbáld ki például csípős házi kolbásszal is, vagy legyél virtigli újító, aki mindent, de akármit kipróbál. Benne vagy? Hajrá!

Spárga vega módra
Helyezd a 6-8 spárgát a tányérra, vond be hollandi, vagy béarni mártással, és el ne felejtsél füstölt sajtot ráreszelni. Ennyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése