Az egész úgy indult, hogy a zasszony már hazaérkezésemkor figyelmeztetett, hogy rá ne menjek kocsival a virágzó nárciszára, mert szopránt csinál belőlem..., ja, de ez nem tartozik ide. Szóval: a zasszonnyal már tegnap letárgyaltuk, hogy kiügetünk a piacra (vagy ilyesmi), és veszünk egy - az az egy - értelmes parasztsonkát. Az elhatározást némi hezitálás után tett követte. A hezitálás értendő arra, hogy több pohárnyi éjjel elfogyasztott vörösbor után nehezebben kel az ember, hát még a zasszony (nem bírja a piát a csaj). Egyszóval, összecihelődtünk, persze, Jolcsinak még akkor kell beraknia a mosást, mert mire hazajövünk - mondta -, addigra figyeld meg, tutira lejár a program (áááááááá), szóval, átszaladtam a kisboltunkba buszjegyet venni, amit persze, sikeresen itthon hagytam, amikor végre Jolcsi is készen állt arra, hogy induljunk, mert, persze, hogy felsőt váltottam, és naná, a másikban maradtak a megvett jegyek... Bulííííííííííííííí volt, amikor a buszmegállóból újra átvágtattam a kisboltba.. ááá, cseppet se néztek hülyének, amikor ismételten 2 jegyet kértem...
Na. Felszálltunk a buszra. Ilyenkor nem lehet kocsival menni, legyen akárhány kiló is az a megvevendő sonka, mert ennek
Ja, a sonka. Tényleg, azt is vettünk. Bekúsztunk a Húspalotába (esküszöm, ez rémlik), és azonnal testületileg köpködni kezdtünk, hogy mi van??? Több, mit 2000 forint kilója az egész sonkának??? Az eladó lélekszakadva rohant, hogy jaj, jaj, nem! az a csont nélküli változat, ez a másik nem annyi...! Na, morcosan megbékéltünk, és válogatni kezdtem a készleten lévő sonkák között. Jolcsi bele sem szólt (tisztelem a csajt, amiben én vagyok a jani, ott meg sem mukkan), csak a

Aztán egyszer csak hazaértünk sonkástól, mindenestől. Jolcsi odanyilatkozott, hogy azonnal éhen döglik, úgyhogy pillanatokon belül avanzsáljak neki valami kaját, mert különben engem esz meg. Hát... ezek a fekete özvegyi attitűdök pókországból nagyon tudtak inspirálni (féltem a tyúkszaros életem, na), ebből kifolyólag átugrottam a macskán (mert az mindig ott van a lábam alatt), és a kertből összegyűjtöttem cseppnyi snidlinget, bazsalikomot, tormát (reszelve abszolváltam végül), a sonkából vékony szeleteket vágtam, a házi kenyérből csinos szeleteket tettem mellé, főztem tojást keményre... és életben maradtam... huh...
Hozzávalók:
- 30 dkg vékonyra szeletelt sonka,
- 2 szelet camambert sajt,
- 1-2 főtt tojás,
- frissen reszelt torma (1-2 dkg fejenként),
- házi kenyér,
- kevés vaj,
- snidling,
- paprika, paradicsom,
Vágd nagyon vékony szeletekre a sonkát, az összes többivel meg díszítsd... körülbelül, úgy, mint én.... a vaj a kenyérre kell, ha szereted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése