Királyi vaddisznó bográcsban
Hozzávalók:- 1 vaddisznócomb (ha tudsz szerezni - próbálj meg vadászismeretségeket kötni),
- 3 nagy sárgarépa,
- 3 nagy petrezselyemgyökér,
- 3-szor hasábokra vágott zeller,
- kerti zöldfűszerek: bazsalikom, rozmaring, zsálya, majoranna
- füstölt szalonna csíkok,
A vaddisznócombot csontozd ki. Vágd három részre. Középen szúrd fel a húst, töltsd meg friss kerti zöldségekkel. Szúrd be a megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, és szalonnacsíkot. Spárgával formázd a vaddisznóhús darabokat.
A megformázott húsokat kívülről dörzsöld be gorombára tört színes borssal, zöld fűszerekkel, szórd meg steak fűszerkeverékkel.
Helyezd nedves páclébe az előkészített húsokat, 3 - 4 napig hűvös helyen érleld.
Sütés előtt emeld ki a pácléből, és csöpögtesd le.
Zsiradékon a húsok minden oldalát pirítsd barnára, hogy kéreg keletkezzen a felületén.
A megpirult húsra öntsd rá a páclevet, és párold puhára benne a húst. Ha a hús megpuhult, vedd ki a léből, é szitán törd át a benne lévő zöldségeket. Önts hozzá 1 üveg vörösbort, és étkezési keményítővel, vagy liszttel sűrítsd be. Kóstold meg a mártást, és ízesítsd utána, ha szükséges (cukorral, citromlével, borral, konyakkal, sóval).
És kész a mű!
A sült tálalása
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése